Framtidens flygtrafik

Av | 4 januari, 2019

Återutgivning av text från 1925

Book Cover: Framtidens flygtrafik

I den här e-boken får du en spännande inblick i hur man såg på flygtrafiken år 1925.
På den här tiden var möjligheten att flyga något helt nytt här i Sverige. De första reguljära flyglinjerna hade bara funnits några år.

Det var också mycket farligare. I texten nämns att det inträffar 1 dödsfall per miljon flygkilometer. Samma siffra för den internationella flygtrafiken är 1 dödsfall per 42 miljarder flygkilometer, alltså 42 000 gånger säkrare!

Det mest spännande är att man spekulerar att man i framtiden kanske till och med kommer att kunna flyga både på söndagar och helgdagar. Ett av de största hindren menar man är bristen på ljuddämpare på flygplanen.

Den här texten publicerades ursprungligen i ”Göteborgs Morgonpost” i december år 1925 med titeln ”Den kommersiella lufttrafiken av i dag och i morgon. Kommendörkapten Lübeck uttalar sig. Intressant föredrag i Tekniska samfundet i går”.

Texten publicerades anonymt.

Eftersom den här texten skrevs för snart 100 år sedan så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Published:
Publisher: E-boksbiblioteket Förlag
Genres:
Tags:

Fakta
Namn: ”Framtidens flygtrafik. Återutgivning av text från 1925”
Publicerad: 2020-01-04.
ISBN: 978-91-7757-587-0
Originaltitel: ”Den kommersiella lufttrafiken av i dag och i morgon. Kommendörkapten Lübeck uttalar sig. Intressant föredrag i Tekniska samfundet i går” (publicerades år 1925 i tidningen ”Göteborgs Morgonpost”)
Författare: Texten publicerades anonymt.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)
Ladda ner PDF-versionen (10 sidor. 1 Mb)

Kontakt: E-boksbibliotekets tjänstgörande redaktör

Kategori: