Skildring av Dalarö

Av | 21 februari, 2020

Återutgivning av text från 1868

Book Cover: Skildring av Dalarö

I den här e-boken får du veta mer om den populära badorten Dalarö i Stockholms skärgård.
Du får framför allt en spännande inblick i hur man såg på turism och natur i slutet av 1800-talet. Man ansåg till exempel att kala klippor var något fult och författarens förhoppning är att Dalarö snart ska täckas av rikare växtlighet.

En annan spännande detalj är att Dalarö skildras som ”populär” eftersom antalet besökare under en hel sommar är 700-800 personer.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1868 i tidskriften ”Nordiska taflor. Pittoreska utsigter från Sverge, Norge och Danmark. Tredje bandet” med rubriken ”Dalarö”.

Texten och illustrationen publicerades anonymt.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med eventuella felstavningar har behållits.

Fakta
Namn: ”Skildring av Dalarö. Återutgivning av text från 1868”
Publicerad: 2020-02-21.
ISBN: 978-91-7757-621-1
Originaltitel: ”Dalarö” (publicerades år 1868 i tidskriften ”Nordiska taflor. Pittoreska utsigter från Sverge, Norge och Danmark.”)
Författare: Texten och illustrationen publicerades anonymt.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)
Ladda ner PDF-versionen (10 sidor. 1 Mb)

Kontakt: E-boksbibliotekets tjänstgörande redaktör

Kategori: