Deckarkungen och Al Capone

Av | 19 november, 2020

Återutgivning av text från 1931

Book Cover: Deckarkungen och Al Capone

I den här e-boken får du veta mer om deckarkungen Edgar Wallace och hans kritik mot den uppmärksammade domen mot gangsterkungen Al Capone.

Författaren menar att myndigheterna i USA gjort fel när man dömde honom för vagt skattefiffel – i stället för att leta bevis för alla hans misstänkta mord.

När den här texten skrevs var Edgar Wallace världens mest sålda deckarförfattare, inte minst tack vare hans enorma produktion av både noveller, artiklar och romaner.

Den här texten publicerades ursprungligen i december år 1931 i tidningen ”Göteborgs Morgonpost. Vy- och revy-bilagan” med titeln ”Edgar Wallace drar en lans för Al Capone. Anser banditkungens fängslande orättvist”.

Texten publicerades anonymt.

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta
Namn: ”Deckarkungen och Al Capone. Återutgivning av text från 1931”
Publicerad: 2020-11-19.
ISBN: 978-91-7757-638-9
Originaltitel: ”Edgar Wallace drar en lans för Al Capone. Anser banditkungens fängslande orättvist” (publicerades år 1931 i tidningen ”Göteborgs Morgonpost. Vy- och revy-bilagan”)
Författare: Texten publicerades anonymt.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)
Ladda ner PDF-versionen (10 sidor. 1 Mb)

Kontakt: E-boksbibliotekets tjänstgörande redaktör

Kategori: